Adria Oil ulaže 10 milijuna eura u Hrvatsku

Bez autora
Jan 05 2011

Nakon što je potkraj 2010. u Opatiji otvorio sedmu po redu benzinsku crpku vrijednu 15 milijuna kuna, lanac benzinskih postaja Adria Oil vlasnika Igora Lučića najavio je nastavak širenja u Hrvatskoj, u što će uložiti oko 10 milijuna eura. Lučićeva tvrtka sa sjedištem u Kastvu blizu Rijeke planira do 2015. godine broj svojih benzinskih crpki povećati na 12. Na tržištu ima prostora za rast i širit će se u Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. Derivati su nužno dobro i prodaju se bez obzira na krizu. Nova crpka u Opatiji zapošljavat će desetak radnika, a isto toliko bi ih moglo biti zaposleno u Puli, gdje bi uskoro trebala osvanuti nova postaja Adria Oila. Najveći konkurenti na tom području bit će Ina i slovenski Petrol.

Adria Oil ulaže 10 milijuna eura u HrvatskuNakon što je potkraj 2010. u Opatiji otvorio sedmu po redu benzinsku crpku vrijednu 15 milijuna kuna, lanac benzinskih postaja Adria Oil vlasnika Igora Lučića najavio je nastavak širenja u Hrvatskoj, u što će uložiti oko 10 milijuna eura, javlja u utorak portal Banka.

Lučićeva tvrtka sa sjedištem u Kastvu blizu Rijeke planira do 2015. godine broj svojih benzinskih crpki povećati na 12.

»Na tržištu ima prostora za rast i širit ćemo se u Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. Derivati su nužno dobro i prodaju se bez obzira na krizu«, kaže vlasnik i direktor Igor Lučić.

Nova crpka u Opatiji zapošljavat će desetak radnika, a isto toliko bi ih moglo biti zaposleno u Puli, gdje bi uskoro trebala osvanuti nova postaja Adria Oila. Najveći konkurenti na tom području bit će Ina i slovenski Petrol. Širenje poslovanja Adria Oil će financirati kreditima Hypo Alpe-Adria-Banke s kojom tvrtka posluje od svog osnutka 2003. godine. Naime tada je u Malom Lošinju otvorena prva njihova benzinska crpka specijalizirana za opskrbu gorivom plovila i jahti. U 2009. prihod Adria Oila iznosio je 220 milijuna kuna, dok će za 2010. biti na razini od oko 300 milijuna kuna.»

Cilj nam je u 2011. imati prihod od oko 400 milijuna kuna«, istaknuo je Lučić.

Adria Oil zapošljava 77 ljudi, a u sljedeće četiri godine njihov bi broj trebao narasti na oko 140.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik